^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής έργου

Σε υπογραφή σύμβασης προέβησαν σήμερα από κοινού οι Δήμαρχοι Χανίων και Αποκόρωνα κύριοι Αναστάσιος Βάμβουκας και Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών και της αναδόχου εταιρείας.

Η σύμβαση αφορά το έργο "Εξωραϊσμοί, αναδείξεις και αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων οικισμών Δήμου Αποκορώνου"

Το έργο στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση με στοχευόμενες σημειακές παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πεζόδρομοι, οδοί) των οικισμών Μάζας (η πλατεία του χωριού), Νιου Χωριού (η πλατεία και νέο πεζοδρόμιο μέχρι το δημοτικό σχολείο), Εμπροσνέρου (από το θέατρο Κρεμαστός και προς το χωριό), Βρυσών (πεζοδρόμια κεντρικής οδού και δρόμου επί του δημαρχείου) και του μνημείου στην περιοχή “Πηγάδια” του οικισμού Γαβαλοχωρίου.

Οι εργασίες ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν:

Καθαρισμό και διαμόρφωση τοπίου – γενικές εκσκαφές και εκσκαφές θεμελίων – διαμορφώσεις υποβάσεων οδοστρωμάτων – επιστρώσεις και επενδύσεις με φυσικές ή τεχνικές πλάκες, κυβόλιθους – διαμορφώσεις υποδομών για ΑΜΕΑ ( ράμπες , όδευση ) – δημιουργία υποδομών για συλλογή και απομάκρυνση όμβριων – τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού ( καθιστικά κ.α) – δημιουργία υποδομών και ανωδομών ηλεκτροφωτισμού κάθε είδους.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης που δημοπρατήθηκε ανέρχεται σε 600.117 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Με Εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube