^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στο Δήμο Αποκορώνου ο Σαπουνάκης Παντελής

Συνάντηση με το δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, είχε σήμερα ο Αποκορονιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής στο δυναμικό τρίαθλο Σαπουνάκης Παντελής του Ιωάννη.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αφού συνεχάρη τον αθλητή και του ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια , δήλωσε ότι ο Αποκόρωνας είναι υπερήφανος για την προσπάθεια του, σε μία εποχή που ιδανικό και αξίες βρίσκονται σε πτωτική τροχιά και αναζητούνται πρότυπα για τους νέους μας , συνδημότες μας, με το δικό τους προσωπικό αγώνα να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για πίστη, δύναμη ψυχής, ευγενή άμυλα, αρετές που οδηγούν τον άνθρωπο σε μονοπάτια προόδου και ανθρωπιάς. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι ο Δήμος μας και η κοινωνία του Αποκόρωνα με κάθε τρόπο θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που αδιαμφισβήτητα θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας, μιας και ο αθλητής μας, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μελβούρνη-Αυστραλίας 20-22/3/2020, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Μόσχα / Μάιος 2020, και στους αγώνες Μίστερ Ολύμπια – Λας Βέγκας Η.Π.Α / Σεπτέμβριος 2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ»

Δείκτης πολιτισμού ενός τόπου είναι   και η συμπεριφορά που επιδεικνύουμε στα ζώα.  Ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζοντας την πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία πέντε χρόνια στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς χέρι-χέρι με φιλοζωϊκά σωματεία, εθελοντές κτηνιάτρους και απλούς πολίτες, στέλνει το δικό του μήνυμα ότι και τα πιο δύσκολα προβλήματα έχουν τη λύση τους όταν όλοι μαζί με πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας θέτουμε κοινούς στόχους και εργαζόμαστε για την υλοποίησή τους.
Νοιώθουμε την ανάγκη για ακόμη μια φορά να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που συντελούν στην πραγματοποίηση του πολύ σημαντικού έργου των στειρώσεων που λαμβάνει χώρα για άλλη μια φορά στην περιοχή ευθύνης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΕΛΤΑ ΚΑΛΥΒΩΝ»

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, Αντώνιος Κοτσιφάκης στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κο Πιερρακάκη, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. καθώς και στους βουλευτές Χανίων αναφέροντας ότι:
Κατά τη τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, έτους 2020 ,το Δ.Σ Αποκορώνου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αποδυνάμωση και την αποστελέχωση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ σε Καλύβες και Βρύσσες, μια πολιτική η οποία μας βρίσκει αντίθετους αφού αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο Δήμος Αποκορώνου είναι ο δεύτερος τουριστικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου δραστηριοποιούνται ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 17.500 κλινών και άνω. Κατά τη τουριστική περίοδο δε, οι ημερήσιοι επισκέπτες και ο ντόπιος πληθυσμός ξεπερνούν  τις 50.000.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε να εξετάσετε με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τη στελέχωση και πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων αυτών προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών στην περιοχή ευθύνης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, προς Βρετανούς πολίτες, που διαμένουν στο δήμο μας»

Αγαπητοί Βρετανοί κάτοικοι του Αποκόρωνα,
Με τη εφαρμογή του Brexit στα τέλη Ιανουαρίου και καθώς τώρα βρισκόμαστε στη μεταβατική φάση πριν την ολοκλήρωση, θα ήθελα να καθησυχάσω όλους τους Βρετανούς κατοίκους του Αποκόρωνα ότι ο Δήμαρχος και όλο το δημοτικό συμβούλιο είναι εδώ, σας στηρίζουν και ακόμα σας θεωρούν ένα ζωτικό και σημαντικό  μέρος του Δήμου μας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Βρετανό Πρόξενο ώστε να ενημερωνόμαστε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και σας διαβεβαιώνουμε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην καθημερινότητά σας.
Εκτιμούμε το γεγονός ότι επιλέξατε να ζήσετε εδώ, στον όμορφο Αποκόρωνα, ανάμεσά μας καθώς και όλη τη στήριξη που ανιδιοτελώς προσφέρετε στις Κοινωνικές Υπηρεσίας του Δήμου μας.
Η πόρτα μου είναι και θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους .
Τις καλύτερες ευχές μου,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου


Dear British Residents,

With the implementation of Brexit at the end of January and now being in the transition phase before completion, I would like to reassure all of our British residents here in Apokoronas that the Mayor and council still regard them as a vital and important part of our Municipality. We are in constant contact with the British Consul for the most recent developments, but on a day to day basis nothing has changed.
We appreciate that you chose to live here amongst us and all the support that continues to be given especially in regard to the Social Supermarket, the Social Clothes Store and other charitable events.
My door is always open to all residents and will continue to be so.
Best wishes
Charalambos Koukianakis


Facebook twitter youtube